Siikaa onkimaan keväällä

Jäiden lähdettyä alkaa kausi sille kaikkein leppoisimmalle kalastusretkelle. Siian onginta on mukava yhdistelmä retkeilyä saaristossa ja kalastusta ja kalastusopas perehdyttää sinut tämänkin lajin saloihin, jos se ei ole entuudestaan tuttua. Loistava vaihtoehto viettää vaikka tyky- tai virkistyspäivä Naantalissa saariston luonnosta nauttien ja kalastaen.

Pitkän talven jälkeen keväisen auringon lämmittäessä ilmaa ja saariston vedet, pakataan herkulliset eväät mukaan ja suunnataan saariston hiekkaisille ja kivisille rannoille. Päivä sujuu leppoisasti siianongintaan tutustuen ja eväitä nautiskellen.

Retkelle voimme lähteä sovitusta kohteesta Turun saaristossa. Retki on mahdollista tehdä myös mantereella niin, että siirrymme kalastuspaikalle autoilla. Vaihtoehtoisesti hyppäämme veneeseen, nautimme saariston maisemista sen heräillessä kevääseen ja siirrymme kalastuspaikalle.

Aluksi käymme läpi siianonginnassa tarvittavat välineet ja perusteet ja samalla voimme nauttia aamukahvit. Viritellään siikaonget kalastamaan, nautitaan luonnosta ja eväistä ja tietenkin myös lähes takuuvarmasta saaliista.

Retken päätteeksi voidaan saaliskaloista valmistaa ruokaa. Halutessanne saatte kalat mukaan käsiteltynä ja kotona valmistettavaksi. Retkeen voimme kivasti yhdistää myös muuta kalastusta, kuten taimenen kalastusta.

Päivää voimme myös mukavasti jatkaa Valaskalan kotisatamassa. Voitte  lämmitellä paljussa ja saunan lauteilla. Virkistystä ja verenkierron tehostusta kaipaavat voivat pulahtaa keväiseen mereen. Illalla voimme nautiskella vaikka päivän saaliista tuoreena savustettuna tai sovitun mukaisesta menusta.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä mukava päivä!

Turun saaristo – Turku, Naantali, Merimasku, Rymättylä, Kustavi, Parainen….

phone-handset
fiFinnish