Kalasta turvallisesti Valaskalan matkassa

Kalastusoppaasi

Oppaana kaikilla retkillä toimii Hannu Holopainen. Hannu on suorittanut kalastusoppaan ammattitutkinnon ja vuokraveneen kuljettajankirjan. Nämä luovat pohjan ammattitaitoiselle ja turvalliselle kalastukselle ja merellä liikkumiselle. Laadun ja turvallisuuden takeena ovat myös EA1 ja EA2 tason osaaminen, hygieniapassi ja matkailualan turvallisuuspassi. Kalastusopas Turun saaristossa - Turku, naantali, Kustavi, Parainen...
kalastus taimen
Kalastuksesta on kertynyt monenlaista kokemusta jo yli 40 vuoden ajalta. Nuoren miehen kunnianhimo ja innokkuus veivät kuitenkin kaupalliselle alalle ja KTM-tutkinnon jälkeen työt veivät välillä ympäri maailmaakin. Kokemusta ja näkemystä on siis kertynyt hyvin laajalti ja se varmasti tuo oman mausteensa myös retkille.

Yritys

Valaskala on nuori yritys, jonka juuret ovat kuitenkin vahvasti Turun saaristossa ja Merimaskussa. Valaskalan kotisatamasta käsin on kalasteltu jo useamman sukupolven ajan.
Vuosien ja sukupolvien saatossa tutuksi ovat tulleet perinteisemmätkin kalastusmenetelmät, kuten verkot, rysät ja pitkäsiima. Myös näitä oppeja voidaan mukavasti liittää mukaan retkille. Välineiden ja teknologian kehittyessä ja sukupolvien vaihtuessa kalastus on kuitenkin enimmäkseen heittokalastusta moderneillä välineillä ja varusteilla.

Kalusto

Retket tehdään vakaalla ja turvallisella Boston Whaler 210 Outrage veneellä. Veneellä on turvallista liikkua saariston erilaisissa sääolosuhteissa ja se on rekisteröity jopa 10 hengelle.
Kalastuksen apuna on modernit laitteet, eli plotterit ja luotaimet. Veneessä on myös mm kiertovesisummpu, jossa joko syötit tai saaliit säilyvät elävinä koko retken ajan. Turvallisuudesta huolehtien kaikilla osallistujilla on myös aina hyvät ja toimivat pelastusliivit ja muut tarvittavat turvallisuusvälineet.
envelopephone-handset
fiFinnish