Tyky- tai virkistyspäivä Naantalissa saariston luonnosta nauttien ja kalastaen on loistava vaihtoehto ladata akkuja ja kasvattaa tiimihenkeä.

Saariston luonto tarjoaa vuodenajasta riippuen aina erilaisia ja uskomattomia elämyksiä. Kesällä kalansaaliit eivät eivät yleensä tarjoa niitä suurimpia elämyksiä, mutta silloin voi pääpainon laittaa luonnosta ja kauniista säästä nauttimiseen ja siinäkin kalastusopas opastaa ja suunnittelee päivän. Kalastus kyllä onnistuu kesälläkin ja sen lisäksi päivän ohjelmaa voidaan suunnitella muitakin aktiviteetteja.
Valaskalan retkellä nautitaan aina maistuvasta tarjoilusta. Voimme valmistaa itse vaikka ahvenia savustamalla, lohta loimuttamalla, grillailla herkkuja saaristossa tai nauttia herkuista ihan ravintolassa. Voimme opetella kalankäsittelyä, sillä sekin onnistuu kalastusopas apunasi. Päivän päätteeksi voimme saunoa ja rentoutua paljussa ja tietenkin pulahtaa saaristomeren viileään syleilyyn.
Kalastuspäivä on mukavaa ajanvietettä sekä täysin kokemattomille kalastajille että jo kokeneemmille kalastajille. Kalastuspäivä suunnitellaan ja toteutetaan aina asiakkaan toiveiden ja kokemusten mukaisesti. Jos kokemusta ei vielä ole kertynyt, kalastusopas tutustuttaa välineisiin ja perusteisiin ja nappaamme yhdessä vaikka elämäsi ensimmäisen kalan. Jos taas kalastus on jo tuttua puuhaa, suunnataan vaikka täysin uusille kalastuspaikoille, kalastetaan sinulle uusia lajeja tai uusin välinein ja siinäkin apunasi on ammattitaitoinen kalstusopas.
Valaskalan retkellä vain mielikuvitus on rajana. Myös isommat ryhmät voidaan toteuttaa yhteistyössä muiden alueiden toimijoiden kanssa hienosti.
Ole siis yhteydessä ja suunnitellaan yhdessä ikimuistoinen saaristopäivä!

#kalastusopas #kalastusmatka #kalaretki #tyky #virkistyspäivä

Virkistyspäivä ahvenia pilkkien ja saunoen

Ahvenen pilkintä on mukavaa puuhaa, jossa jokainen osallistuja saa onnistumisia ja päivä kuluu nopeasti. Pilkintä sopii mainiosti vasta-alkajallekin. Ahvenen pilkkimisen ympärille voimme helposti rakentaa haluamasi pituisen ja sisältöisen ohjelman. Päivä aloitetaan aina välineisiin ja jäällä liikkumisen turvallisuuteen perehtyen. Kalastuspaikat löytyvät läheltä n. 5-15 min kävelymatkan päästä. Kalapaikoilla opetellaan ahvenen pilkintää ja välineiden käyttöä ja selvitellään missäs ne raitapaidat sinä päivänä lymyävät. Tarjolla on aina maittavaa evästä tai voimme nauttia lounasta vaikka jäällä grillaillen. Sään ollessa kylmempi voimme siirtyä myös sisälle lounastamaan ja lämmittelemään. Päivän päätteeksi voimme yhdessä käsitellä päivän saaliin ja halutessaan kalastajat saavat siis todella tuoretta lähiruokaa mukaansa. Päivää voi mukavasti jatkaa paikan päällä lämmittelemällä paljussa ja saunan lauteilla. Virkistystä ja verenkierron tehostusta kaipaavat voivat pulahtaa avantoon niin useasti kuin haluavat.

Oletko koskaan kokeillut hauen täkyongintaa?

Hauen täkyonginta kevättalvella on mukava yhdistelmä jäällä retkeilyä ja isojen vonkaleiden saalistamista.  Kalastusopas opastaa sinut tämänkin lajin saloihin ja turvalliseen jäällä liikkumiseen. Päivä aloitetaan aina välineisiin ja jäällä liikkumisen turvallisuuteen perehtyen. Hauen kalastuksen paikat löytyvät niin ikään hyvin läheltä ja pitkään ei tarvitse jäällä tarpoa. Kalapaikoilla viritellään täkyonget kalastamaan ja kaivetaan eväät esille. Kuppi kuumaa kahvia kädessä on usein se varmin keino saada tärppi. Iso hauki pienen vavan päässä jään alla taistelmassa on aina mieleenpainuva kokemus. Päivä kuluu leppoisasti eväistä nautiskellen ja mahdollisesta muutaman kerran kalapaikkaa vaihtaen. Samalla voi toki myös pilkkiä vaikka ahventa. Haukea kalastaessa sovimme aina etukäteen mitä saaliille tehdään, vapautetaanko se vai otammeko hauen ruokakalaksi. Saalis voidaan käsitellä päivän päätteeksi ja halutessaan kalastaja saa siitä luomuruokaa mukaansa. Päivää voi mukavasti jatkaa paikan päällä lämmittelemällä paljussa ja saunan lauteilla. Virkistystä ja verenkierron tehostusta kaipaavat voivat pulahtaa avantoon, niin useasti kuin haluavat.
Kotisatamasta ja saunalta on lyhyt 30min ajomatka Turkuun. 
Valaskalalta löytyy myös mahdollisuus enintään 5 hengen yöpymiseen.
Saariston kalastuspäivään mahtuu mukaan isompikin ryhmä.
Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä mukava päivä!
phone-handset
fiFinnish