Tyky- tai virkistyspäivä Naantalissa saariston luonnosta nauttien ja kalastaen on loistava vaihtoehto ladata akkuja ja kasvattaa tiimihenkeä.

Talvella saaristomeri uinuu jääpeitteen alla tai on vähintään vaikeasti saavutettavissa jääolosuhteiden vuoksi. Naantalin saaristossa on kuitenkin useimmiten yllättävänkin paksu jääpeite ja hyvät olosuhteet talvikalastukseen. Helmi-maaliskuussa on pilkkikausi parhaimmillaan, kun jääpeite on ehtinyt muodostua kestäväksi, aurinko jo lämmittää hieman kalastajia ja saa myös kalat aktiivisemmiksi kevättä kohti siirryttäessä. Kalastusopas matkassa on kiva kalastella.
Talven kalaretket tehdään Merimaskun kotisatamasta, jonka läheisyydessä on usein hyvät jääolosuhteet sekä ihan kelpo ottipaikkoja. Kotisatamassa pääset lämmittelemään mökissä, vaihtamaan vaatteita, käymään WC:ssä jne mukavasti ja helposti. Olemme lähellä Turkua n. 30 minuutin ajomatkan päässä. Järjestämme mielellämme koko päivän ohjelman alkaen kuljetuksista kohteeseen.
Lähde viettämään talvinen ulkoilupäivä samalla kalastukseen tutustuen. Mikäli olet jo kokeneempi kalastaja, tutustutaan uusiin kalavesiin tai kalastusmuotoihin. Saalis on taattu ja samoin päivän aikana nautitut eväät taatusti maistuvia. Päivän päätteeksi on mahdollisuus rentoutua saunassa ja paljussa ja jopa yöpyä kohteessa halutessanne.

Virkistyspäivä ahvenia pilkkien ja saunoen

Ahvenen pilkintä on mukavaa puuhaa, jossa jokainen osallistuja saa onnistumisia ja päivä kuluu nopeasti. Pilkintä sopii mainiosti vasta-alkajallekin. Ahvenen pilkkimisen ympärille voimme helposti rakentaa haluamasi pituisen ja sisältöisen ohjelman. Päivä aloitetaan aina välineisiin ja jäällä liikkumisen turvallisuuteen perehtyen. Kalastuspaikat löytyvät läheltä n. 5-15 min kävelymatkan päästä. Kalapaikoilla opetellaan ahvenen pilkintää ja välineiden käyttöä ja selvitellään missäs ne raitapaidat sinä päivänä lymyävät. Tarjolla on aina maittavaa evästä tai voimme nauttia lounasta vaikka jäällä grillaillen. Sään ollessa kylmempi voimme siirtyä myös sisälle lounastamaan ja lämmittelemään. Päivän päätteeksi voimme yhdessä käsitellä päivän saaliin ja halutessaan kalastajat saavat siis todella tuoretta lähiruokaa mukaansa. Päivää voi mukavasti jatkaa paikan päällä lämmittelemällä paljussa ja saunan lauteilla. Virkistystä ja verenkierron tehostusta kaipaavat voivat pulahtaa avantoon niin useasti kuin haluavat.

Oletko koskaan kokeillut hauen täkyongintaa?

Hauen täkyonginta kevättalvella on mukava yhdistelmä jäällä retkeilyä ja isojen vonkaleiden saalistamista.  Kalastusopas opastaa sinut tämänkin lajin saloihin ja turvalliseen jäällä liikkumiseen. Päivä aloitetaan aina välineisiin ja jäällä liikkumisen turvallisuuteen perehtyen. Hauen kalastuksen paikat löytyvät niin ikään hyvin läheltä ja pitkään ei tarvitse jäällä tarpoa. Kalapaikoilla viritellään täkyonget kalastamaan ja kaivetaan eväät esille. Kuppi kuumaa kahvia kädessä on usein se varmin keino saada tärppi. Iso hauki pienen vavan päässä jään alla taistelmassa on aina mieleenpainuva kokemus. Päivä kuluu leppoisasti eväistä nautiskellen ja mahdollisesta muutaman kerran kalapaikkaa vaihtaen. Samalla voi toki myös pilkkiä vaikka ahventa. Haukea kalastaessa sovimme aina etukäteen mitä saaliille tehdään, vapautetaanko se vai otammeko hauen ruokakalaksi. Saalis voidaan käsitellä päivän päätteeksi ja halutessaan kalastaja saa siitä luomuruokaa mukaansa. Päivää voi mukavasti jatkaa paikan päällä lämmittelemällä paljussa ja saunan lauteilla. Virkistystä ja verenkierron tehostusta kaipaavat voivat pulahtaa avantoon, niin useasti kuin haluavat.
Kotisatamasta ja saunalta on lyhyt 30min ajomatka Turkuun. 
Kotisatamasta löytyy myös mahdollisuus enintään 5 hengen yöpymiseen.
Talviseen kalastuspäivään mahtuu mukaan 1-8 hengen ryhmä.
Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä mukava päivä!
phone-handset
fiFinnish