SIIKA

Siika on herkullinen kala ja kuuluu lohikaloihin. Siian kalastus on yleisintä verkoilla ja vapavälineillä kalastus pääosin rajoittuukin siian ongintaan keväisin.
Siian onginta on leppoisaa ja mukavaa kalastusta kevään tehdessä tuloaan. Tärkeänä osana siian ongintaa on hyvät eväät. Siian onginnan kausi alkaa heti jäiden lähdettyä ja jatkuu siitä jokusen viikon, kunnes vedet lämpenevät liiaksi. Siikaa ongitaan hiekkaisilta ja kivikkoisilta rannoilta, joiden tuntumaan siika tulee syömään sukasmatoja. Kausi päättyy siihen, kun nopeammat kalat nappaavat sekä sukasmadot, että ongen madot nopeammin, eli särjet ja ahvenet vaihtuvat saaliiksi siian sijaan.
Siikaa kalastetaan ongilla, joissa on heittopaino, tapsi ja pienessä koukussa syöttinä kastemato. Onki jätetään kalastamaan ja usein sen kärkeen laitetaan kilikello ilmaisemaan milloin siika on napannut madon suuhunsa.
Jos et ole vielä siika onkinut, kanttaa ehdottomasti suunnitella keväinen retki siianonginnan parissa, vaikka Valaskalan matkassa.
envelopephone-handset
fiFinnish