Kevät lähestyy

Talvella on toki tullut pilkittyä ahventa ja myös haukea on täkyongella narrattu, mutta mieli halajaa jo avovesille.

Omalta osalta kalastuskausi käynnistyy heti jäiden lähdettyä tai oikeastaan jo vähän ennenkin. Sisäiset lahdet ovat usein vielä jäässä, kun vene suunnataan hieman ulommas ja mielessä on maistuva lohikala, siika. Jos et ole ennen onkinut siikaa, lähde ihmeessä kalastusoppaan matkaan tutustumaan. Siian onkiminen on mukava yhdistelmä kalastusta ja piknikkiä. Siikaa siis ongitaan rannalta ja ehkä se tärkein varuste on maittavat eväät.

Siika on rantojen läheisyydessä etsimässä ravintoa, kuten sukamatoja heti jäiden lähdettyä. Ongintaan otollinen paikka on hiekkainen tai kivikkoinen ranta, joka syvenee maltillisesti. Rannan editse virtaava vesi ei varsinaisesti ole haitaksi ainakaan. Kun keli on kohdillaan on pitkän talven jälkeen todella mukavaa paistatella auringossa, kalastaa ja nauttia niitä eväitä.

Siika ongitaan pohjaongella ja yleisimmin kastemadoilla. Miten sitten asetellaan painot, puomit, tapsit jne? Juuri niitä oikeita kombinaatioita on lukuisia, mutta hyvin yksinkertainen versio toimii tässäkin kalastuslajissa aivan loistavasti. Kun välineet on vedessä, pohjaonki jätetään kalastamaan ja käydään eväiden kimppuun. Useimmiten siika nappaa onkeen, kun kaadat höyryävän kuumaa kahvia kuppiisi. Kalastusoppaan matkassa voit jättää myös eväistä huolehtimisen oppaan harteilla ja vain nauttia luonnosta ja kalastuksesta.

Kauden päättymisen huomaa konkreettisesti siitä, että onkeen napaa useammin ahven tai särki kuin siika. Nämä kalat ovat siikaan verrattuna ilmeisesti sen verran vikkelämpiä, että saapuessaan samoille apajille siika liikkuu hieman syvemmälle ja saaristossa myös ulommas saaristoon.

Ota yhteyttä, nappaa kalastusopas mukaan reissuun ja lähde tutustumaan todella upeaan saaristoon heti keväällä!

#kalastusopas #siika #saaristo

Siian kalastus

envelopephone-handset
fiFinnish