Kesä saapui saaristoon!

Onpas ollut erikoinen kevät tänä vuonna. Ensin sää pysyi hyvin kylmänä ja vedet eivät lämmenneet juri lankaan. Sitten sää vaihtuikin ihan kesän ja helteeseen ja vedet lämpenivät vauhdilla.

Kausi alkoi tuttuun tapaan siikaonkien virttelyllä ja ihan mukavasti siikaa saatiinkin ongittua. Jo tässä kohtaa kuitenkin ongelmaksi muodostui saaristossa valloillaan oleva rihmalevä. Tämä levä peittää pohjan ja siikaa onkiessa koukku ja syötti helpost hautautuu levän peittoon ja saalis jää olemattomaksi tai loistaa poissaolollaan totaalisesti. Onneksi löytyi ihan kivasti myös paikkoja, jossa tätä ongelmaa ei ollut. Jos et ole ollut koskaan siikaa onkimassa, niin suosittelen ottamaan yhteyttä. Kalastusopas vie sinut hyville paikoille ja opastaa tämän helpon ja leppoisan lajin pariin. Kevään mukavin kalastusretki saaristossa!

Taimenen kalastus keväällä o jo lähtökohtaisesti hyvin haastavaa. Olosuhteiden on oltava kivasti kohdallaan, jotta keväisen taimenen löytää. Tänä keväänä taimenen kalastus jäi melko vähälle myös olosuhteista johtuen, mutta toki muukin kalastus vei osansa kalastukseen käytettävissä olevasta ajasta. Ensimmäiset reissut tehtiin selkeästi liian innokkaana vesien vielä ollessa todella kylmät. Sitten haasteeksi tässä lähivesillä muodostui rihmalevä. Rihmalevä tarttuu hetkessä uistimeen ja lisäksi ei ne kalatkaan siellä seassa viihdy. Oma haasteensa on lisäksi ollut ennätyksellisen pitkään todella alhaalla ollut merivesi, joka osaltaan vain vahvistaa tätä rihmalevän ongelmaa. Tästä vuodatuksesta huolimatta – ota mukaasi kalastusopas ja tee retki upeaan saaristoon taimenta kalastamaan!

Kevään suosituin kohdekala kalastusoppaan toimesta on ollut hauki. Ajoittain on ollut haasteita alhaisen meriveden ja pilvettömältä taivaalta porottavan auringon osalta ja hauki on ollut hyvinkin passiivista. Vastapainoksi toki on ollut todella vilkkaita päiviä jolloin veneeseen nousseet hauet on laskettu kymmenissä. Mukavia kokemuksia on ollut tarjolla kalastusopas-rintamalla – kokeneiden kalamiehien kanssa tutustuttu uusiin vieheisiin ja toisaalta napattu elämän ensimmäinen kalakin. Tuttuun tapaan keväällä ovat parhaiten toimineet spinnerbaitit ja vilkasuintiset shadit.

Ahvenen ja kuhan kalastus on loistanut lähinnä poissaolollaan. Ylipäätään kevän lyhyt sesonki ei omalta osalta ole aktiivista ahvenen tai kuhan kalastamista. Tänä keväänäkin aika on mennyt muiden kohdekalohjen parissa pääsääntöisesti. Oman haasteensa lähivesile ovat tuoneet kaupalliset kalastajat, jotka ovat todella tehokkaasti vallanneet hyvät kuhapaikat verkoillaan. Hienboa, että heidän kauttaan mene tuoretta lähiruokaa kauppoihin, mutta kalastusopas on huolestunut myös kuhakannan kestävyydestä. Kudulle uiskentelevasta populaatiosta kun verkottaa merkittävän osan, niin jokainen voi päätellä miten kanta kehittyy. Mutta kyllä keväälläkin vo jigittää ja vaikka opetella lajin saloja kalastusoppaan kanssa.

Kesää kohti!

envelopephone-handset
fiFinnish