Avovesikauden aloitus

Jäät ovat sulaneet, veneet ja välineet huollettu – sitten vain kalaan!

Siikaa onkin jo tullut ongittua ja siitä olikin tarinaa tuossa edellisessä jutussa. Jos mielesi tekee siikaa onkimaan vielä tänä keväänä tai tulevina keväinä, ole yhteydessä. Kalastusopas mielellään tutustuttaa sinut tähänkin lajiin. Kalastusretki siikaa onkimaan on ihan parhaita varhaisen kevään retkiä.

Mutta kyllähän keväällä on kiva kalastaa muitakin lajeja. Taimenen kalastukseen kevät on syksyn ohella juuriki sitä ainoaa ja oikeaa aikaa. Haukea on kiva kalastaa jo varhainkin keväällä, vaikka kausi jatkuukin oikeastaan kesän läpi syksyyn asti.

Taimenen kalastuksen kausi käynnistyy, kun vedet muutaman asteen lämpemevät ja jatkuvat tuonne toukokuun loppuun asti jolloin vedet sitten alkavatkin olla liian lämpimiä taimenelle ottipaikoilla. Mikäli et ole koskaan meritaimenta kalastusta, sitä kannattaa kyllä kokeilla! Kalastusopas neuvoo sinut tämänkin lajin alkeissa ja suurimpana riskinä siinä lienee kalastuskärpäsen kunno puraisu. Joitain vuosia sitten Kustavissa taimenta kalastaessa törmäsin kalastajaan, joka oli niillä vesillä pyörinyt paljon pidempään. Jossain kohtaa hän tokaisi, että olet tainnut sinäkin sairastua samaan tautiin mihi hän sairastui jo 20 vuotta sitten:D Kalastusretki taimenta kalastamaan ei aina tarjoile saalista, mutta aina takuuvarmat maisemat ja elämykset saaristossa kalansaaliista huolimatta. 

Haukea kalastaessa taas kevät saattaa tarjota hyvinkin saalista ja vieläpä sen ennätyksellisen iso kalan. Hauet suuntaavat keväällä kohti kutupaikkojaan ja siinä matkan varrella mieluusti nappaavat vieheeseen. Samoin vielä kudun jälkeen hauet jäävät kutupaikkojen liepeille ja nälkähän niillä on miltei aina. Vaikka olisit jo kokeneempi kalastaja, keväinen hauen kalastus kalastusopas veneessä saattaa hyvinkin tuoda uusia kokemuksia. Ainakin tarjolla on kokemusta paikallisista ottipaikoista ja vieheistä. Myös ensikertalainen voi hyvin lähteä haukea kalastamaan. Kalastusretki kalastusopas tukenasi saattaa antaa palkinnoksi elämäsi suurimman kalan. Onpa se elämän ensimmäinen kalakin joskus ollut melkoisen suuri näillä reissuilla.

Ota yhteyttä ja lähdetään yhdessä kalaan!

#kalastusopas #kalastusretki #meritaimen #hauki

phone-handset
fiFinnish